Üç Ayvalık İşletmesine Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi’nden Prestijli Ödül

Üç Ayvalık İşletmesine Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi’nden Prestijli Ödül

9.12.2025 17:25:00 0
Üç Ayvalık İşletmesine Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi’nden Prestijli Ödül

Dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi, Ayvalık’tan üç işletmeyi ödüle layık gördü. Türkiye’nin önde gelen gastronomi destinasyonlarındaki restoranları değerlendirerek ülkemizin mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan rehberde, Ayvalık mutfağı bir kez daha güçlü biçimde temsil edildi.

Deniz ürünleri restoranı kategorisinde Bay Nihat, “Gourmand Table” ödülünün yanı sıra İkinci Nesil İşletme Özel Ödülüne layık görülürken; modern mutfak kategorisinde Ayna, “Gourmand Table” ödülünü aldı. Ayvalık’ın köklü lezzet duraklarından Ayvalık Balıkçısı ise “Original Table” ödülüyle onurlandırıldı.

Ödül törenine katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, rehberin Gold Sponsoru olarak bölgenin önemli markalarından Kozoliv’in yer almasının Ayvalık adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Başkan Ergin, “Bu başarıda emeği geçen, katkı sunan herkesi kutluyorum. Rehberde Balıkesir’den Ayvalık dışındaki tek marka olarak, Türk sokak lezzetleri kategorisinde ödül alan Aslanboğa Kokoreç’i de tebrik ediyorum. Ayvalık mutfağını en iyi şekilde temsil etme yolculuğunda gösterdikleri başarılar için tüm işletmelerimize minnettarız. Ayvalık Belediyesi olarak gastronomiyi, kentin kültürel kimliğinin ve turizm potansiyelinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Ayvalık’ın yerel lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtımları çok önemli” diye konuştu.

 

Tahsin Ateş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Büyükşehirden öğrencileri sevindiren ulaşım hizmeti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yeni dansçılarını arıyor

Bandırma Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD’da Akreditasyon Eğitimini Tamamladı

VALİ USTAOĞLU, DURSUNBEY’DE “BARANA” ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ayvalık Belediyesi, kaldırım işgallerine karşı denetimlerini sürdürüyor

BAÜN Gıda Mühendisliği Bölümünden, HEG Gıda ile Sektörel İş Birliği Adımı

Edremit Belediyesi'nden İklime Dirençli Adım

Askon Balıkesir Şubesinden Rektör Oğurlu’ya Ziyaret

Büyükşehirden susam üreticilerine destek

Başkan Akın, medya temsilcileriyle bir araya geldi

BURHANİYE ZEYTİN VE ZEYTİN ÜRÜNLERİ OSB’DE İLK SEÇİMLİ GENEL KURUL YAPILDI

BALIKESİR’DE FİDAN DİKİM EĞİTİMİ

“Paletimin Renkleri” Sergisi Bandırma’da Açıldı

BALIKESİR’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

BUBFA’DAN KANSERDE ERKEN TANI İÇİN ANLAMLI PROJE

FUARIN GÖZDESİ BALIKESİR İTFAİYESİ OLDU

MARMARA VE AVŞA’DA BASKİ YATIRIMLARI ELE ALINDI

ASKON’DAN “MİLLİ KALKINMANIN GÜÇLÜ BULUŞMASI” SEMİNERİ

BANÜ’DE MEDYA VE ENGELLİLİK ALGISI MASAYA YATIRILDI

Susurluk Belediyesi’nden üç mahallede eş zamanlı çalışma

Havran’da marketlere sıkı denetim: “Halkımızın sağlığı önceliğimiz”

Başkan Gaga’dan üç mahallede inceleme turu: “Hizmetleri sahada takip etmeye önem veriyoruz”

Atatürk Gençlik Merkezi’nde dolu dolu kurs sezonu

Üç Ayvalık İşletmesine Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi’nden Prestijli Ödül

Büyükşehir Çocukları Bilimle Buluşturuyor

Bandırma Belediyesi’ne İki Önemli Ziyaret

BALIKESİR’DE AYLIK KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkan Mesut Ergin: “Ayvalık’ı su sporları turizminin öncü merkezlerinden biri yapmaya kararlıyız”

İVRİNDİ’DE HİZMET SEFERBERLİĞİ: BAŞKAN LAPANTA HAFTALIK ÇALIŞMALARI PAYLAŞTI

Yükleniyor